lunes, 23 de julio de 2012

El meu pais esta de dol


El meu pais, Catalunya, avui esta de dol.

Crema L'Empordá i crema per tot arreu, desde La Jonquera a Port Bou.

A hores d'ara, segons he llegit, el foc estava a 2 km de Figueres. La foto está presa des d'el castell.

Tothom s'ha volcat a ajudar a les persones que n'han resultat afectades, fins i tot particulars han ofert les seves cases als que no tinguessin on anar.

I el nostre president, a diferencia del imbecil de'n mariano, ha estat el primer en anar a veure que s'hi pot fer.

Els de El mon a Rac1, han deixat de banda les seves vacances per fer un especial desde el que anar donant avisos a la gent.

Però tot i això hi ha hagut morts i ferits i molta destrucció.

Diuen que ha estat una cigarreta llençada des de un cotxe i, que voleu que us digui? cuan jo sento donar aquest tipus d'explicacions, no m'ho acabo de creure.

I no per que pensi que una cigarreta llençada des de un cotxe no pot fer-ho, sino pero que em pregunto: Com ho saben que ha estat això? Com ho poden saber? Es que potser hi havia cameres grabant just en aquell punt? I si era aixi, com es que s'ha desbocat d'aquesta manera?

I a mes, com pot una cigarreta llençada, posem per cas, camí de la Jonquera, engegar dos focs a dos llocs tan distants en el mapa? ¡Que de Port Bou a la Jonquera hi ha un bon grapat de kilómetres! I no es que s'hagi estés d'un lloc a l'altre, ¡es que son dos focs diferents!

No recordo cap any que no hagi cremat algun punt de l'empordá. Algú li te jurada a aquella terra.

Potser volen que deixi de ser parc natural o zona protegida o el que sigui per poder-hi fer mes cases per els turistes que cada any ens envaeixen, no ho se pas, però ja fa pudor.

També en aquests incendis hi ha hagut demandes de ajuda al twitter i, com es llogic, fetes per catalans en la nostra llengua.
Dons ja hi ha hagut imbecils que han respost diguen que som tontos i coses pitjors, de demanar-ho en catala, que ningú no ens entendrá si no ho fem en castellá.

Que coi s'han pensat? Estem a catalunya i parlem la nostra llengua i a qui no li agradi que s'en torni a casa seva!

No se d'on son, ja que al twitter hi ha gent d'arreu del mon. El mes segur es que siguin del pais d'aqui al costat. Fatxes, posiblement, intransigents, probablement, impresentables, de ben segur.

Coses d'aquestes em fan desitjar mes i mes la independència.

Tot i que un bon amic que no es catalá, el dia que en mariano va anunciar les retallades, em va dir, en un comentari al facebook: No os vayais, no nos dejeis solos con los españoles.

No hay comentarios: